Feeds:
Posts
Comments

Archive for May, 2009

Use me?

b.L.@.x(184)

Pada suatu hari, sedang saya berjalan di tepian pantai Glory Beach Resort bersama En. Adib sambil menikmati angin meniup sepoi sepoi bahasa. Sedang saya enjoy layan angin pantai petang petang…ternampak la pulok tong sampah ni….

Ambiguous tak tong sampah ni….i mean the words la….

“U Make Me Happy If U Use Me”

Ada banyak connotations yang ble timbul dari ayat ni…wakakakakaka!

Read Full Post »

Problemkah aku?

Orang kata aku kaki maki…..

Orang kata aku tak pandai jaga hati kawan…….

Orang kata aku mulut mcm jamban………

Orang kata itu…orang kata ini…………….

Orang kata aku layan kawan mcm haram………

Orang kata itu ……Orang kata ini…..

Teruk sangat ke aku ni?

Pelik dunia ni….susah sgt ke nk bgtau kelemahan seseorang tu direct dpn dpn?

Skarang aku rasa bersyukur ada kwn yg bantai n ckp selambe direct mcm encik Hourglass…

Kelemahan dtg dari diri aku…..kebaikan dtg dari tuhan….

kalau tak takde la aku cuba mendekatkan diri dgn Allah S.W.T.

Regardless of what i do…..

Regardless of what i do…..

I’m still a problem to some.

Read Full Post »

Al-Fatihah

Semoga Allah mencucuri roh Nublan Zaki Norhadi, bekas pelajar(Fargo – ATU) ku yang ditemui lemas di Abrams Falls, Great Smoky Mountains National Park hari Ahad lalu. Al Fatihah.

Read Full Post »

I’m so damn lazy………im at work…..lots of stuff to do….work here work there…every where work work….(sing to the Old Macdonald song!) wahahaha…..n i’m dead lazy and im on the net all the time…

ada tak keje yg bayar gaji kau utk berblog dan bersocial network sahaja? wahahaha…kanine btol!

Read Full Post »

Somehow i was not surprised on the outcome of the game yesterday. I saw that coming earlier this season already. I expected them to be relegated. However, deep down inside of me would not know that certain feeling of dropping divisions.

From what i saw throughout the whole season, the squad had adequate and good players to actually even finish mid table. However, as i tell my students everyday….u cant achieve what you want without confidence. Confidence was the key factor missing in the squad. This list shows how big they were before becoming a Toon-

1) Obafemi Martins – former Inter Milan man partnering Adriano and force to be reckoned with. Became Speedy Gonzalez without brakes when he got to the Toon. Sad but true.

2) Fabrizio Collocini – Former AC Milan and Deportivo man. Plays helluva well for the Argies but shambolically embarassing for the Toon.

3) Mark Viduka – Once the man to watch at Leeds United. Dangerous and lethal on air. Now dangerously prone to injuries.

4) Michael Owen – Clearly not the man he used to be at The Kop. Gained weight and lost a lot of pace. Also scoring abilities. No wonder he arrives for training in a chopper.

5)Habib Beye – captain of Senegal and Marseille before transferring to the Toon. Toon player of the year last season. Disappointing this season.

6)Joey Barton! – This motherfucking twat is a fucking disgrace and an embarassing individual. A lot similar to our Halim Napi here in Malaysia. Lets his fists, anger and disciplinary problems to overcome his footballing skills.City hopeful before transferring.

7) Jonas Guttierez – Spidey is a familiar figure in Maradona’s squad. A favourite in beautiful Mallorca, Spain. A favourite in Tyneside. A favourite to move back to Spain again.

And many more……….

Clearly, The Toon needs for once to stick to ONE manager and in Shearer i believe so. The whole squad needs to be overhauled from top to bottom.

We’ve players we have now……..any local Sunday league side has more confidence in winning matches than them.

Shambolic i say….damienduffwoe275

Read Full Post »

Hari smlm nampak jelas mcm nak hujan as aku on the way dgn my beloved fiance nk p tgk game pasukan kesayangan aku…..I was wondering…Hujan ni satu petanda kot…..hmm….buruk ke bagus ke aku pun takble nak kata apa……

Elok aku brenti sembahyang kt Madrasah Seksyen 11…aku solat lah sebelah mamat berjersi Hijau Kuning…die tersenyum….”Masing masing kata….Hijau Kuning ke…Merah Kuning ke…kite masih satu bumbung….satu agama…satu panduan…”. Tersenyum aku berjalan balik ke kereta….dalam berjalan…..aku dpt mesej….

“Cakap la kau takde kt stadium utk tgk Kedah naik no 1……” lagi aku tersenyum n balas balik…..”Ko pasti ke nak naik no 1? tgk kiraan mata dulu beb…..” Hahahaha……rivalry is very important…to a game…to a competition…..provokasi bende biase…hahaha….takble tahan duk utan le…hahaha….bese la 2….

Smp je….kt pintu 7…..masih aku rasa pelik…..knapa tak ujan lagi ni? tadi punya la berdentum….takpa lah…n here goes the game…

1st half…..To be honest…dua dua team tak nmpk mcm nk score…..Selangor had more possesion…but had a shitty forward line….Kedah pulak ada satu 2 can je….tapi 5 corner kick….n still takda gol….Pelik….Until the relapse of concentration by the Selangor defenders….mengecewakan…Pak Long penyanyi kumpulan Nickelback Kedah score goal tu…..passed into the net…mantop…credit to him…slambenye finishing die…..

Half time tu aku dok diam…smpkan my fiance ckp…..i’m here…why are u quiet? hahaha……

2nd Half…..Aku agak risau lepas nmpk 2nd half stat….especially tgk midfield Kedah overcrowd midfield Selangor…time tu….hati aku berbelah bagi…risau beb….mcm nk balik nangis je rasanye…..aku bajet kalau kalah ni kene berjuta msg dari member member utara aku ni…hahaha….

tapi game berubah…there was urgency in the game play….Selangor started to show momentum in attacking….and finally….Wak Am jugak yang dgn segala hormatnye expose Mieyeh dari jarak 30 metre…..this particular goal memang menunjukkan relapse in concentration tang defence Kedah….tertido jap…padahal initial freekick tu bukan Wak Am yg sepak…

Aku pulak makin menyampah tgk Safee yg tak reti passing…..smp satu masa aku rasa mcm nk lari bawah cium dahi die…chilake! Die cross utk Rudie pulak. 2-1 Selangor! This particular time…memang aku sgt happy….i had a certain feeling it was going to be our day….kt radio berita dok report Perligh kena 1-0 ngn Ganu kito at home…wah…naik la kot ni….

By this time….Kedah dah out of steam….morale down n tak nak buat apa…except for Pak Long…die ni mmg salah sorang player depa ni yg bersemangat dari dulu smp skarang!….aku respek tahap cipan nye kat die ni….

Banyak gila can kami…ada jugak dpt ulangan 4-1 lagi……kalau kne…memang la….hari pembalasan..hutang kedua dah dibayar….ada dua lagi hutang ngn kedah blom setel…heehehhe…

Akhirnya….En Helmi menumbuk bola kt kpala Kanchung utk rebound balik masuk gol….tenkiu…3-1…..rasa mcm nk pelok aje tunang aku…tapi kang jadi Nabil lak…wakakaka….

Game abis….lagu Kedah diubahsuai….aku pun tak ingat cmne…hakhak…..hati puas senyum ajer…..things are looking good. Perlis kne 2-0 kt Utama…..wah….No 1 la kite….

Keseluruhannye….aku mmg suka tgk game Kedah…fast furious…only that they lacked in a lethal finisher….sayang takdak Marlon…n a midfield dynamo mcm Nelson….however credit to them sbb depa go stronger game to game…n depa dah bangkit…..tapi tetap tahniah utk team kesayangan gua…

n thank u syg for going with me…n becoming my lucky charm!

Tahniah Selangor n Kedah

Keep on supporting ur teams…..naikkan martabat sukan dan bolasepak Malaysia!

Read Full Post »

Satu hari lagi aku nk berpindah….dari Cheras ke Precint 11 Putrajaya….tak sabar nk panggil kampung aku Putrajaya….Kampung ke Putrajaya 2? hahahaha

Read Full Post »

Older Posts »